Yapay Zeka

Friday, November 8, 2024

Microsoft Yapay Zeka CEO'su Mustafa Süleyman, yapay zekanın insanlar gibi konuşmak için tarzımızı ve ritmimizi öğreneceğini söylüyor.

ChatGPT ve Copilot gibi üretici yapay zeka araçları bugünlerde çok konuşuluyor. Ancak Microsoft Yapay Zeka CEO'su Mustafa Süleyman, bunların henüz erken olduğunu belirtiyor. Süleyman'a göre önümüzdeki aylarda ve yıllarda yapay zeka araçları insanlar gibi konuşmaya ve davranmaya başlayacak ve kullanıcılarına daha doğal ve ilgi çekici görünmelerine yardımcı olacak. Süleyman, Çarşamba günü Bengaluru'da Microsoft tarafından düzenlenen Building AI Companions for India etkinliğinde yeni nesil yapay zeka vizyonunu açıkladı.

Süleyman Hindistan'ı ilk kez ziyaret ediyor. Kendisi şu anda Microsoft'un yapay zeka bölümünün başında bulunuyor.
“Kişisel asistanınızın tarzınızı, ritminizi, hangi bilgilerin sizin için önemli olduğunu öğrendiğini hayal edin - bu sadece işlevsel değil, aynı zamanda son derece kişiselleştirilmiş, deneyiminizi geliştiriyor” diyen Süleyman, Microsoft'un gerçekten de yapay zeka ajanlarına benzer özellikler kazandırmak için çalıştığını ima etti.

Bu tür bir yapay zeka asistanı insanların hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline gelebilir. Mustafa Süleyman, “Bir yapay zeka ajanını her zaman açık bir danışman, hayatınızda sürekli bir varlık olarak hayal edin - görevler arasındaki noktaları birleştirerek daha akıllıca çalışmanıza, daha iyi yaşamanıza ve her andan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olur” dedi.

Zirvede Süleyman'a Microsoft'un Hindistan ve Güney Asya Başkanı Puneet Chandok eşlik etti. İki Microsoft lideri, şirketin Hindistan'daki milyonlarca kullanıcı için dijital deneyimleri yeniden şekillendirmeye başlayan bazı araç ve stratejilerini sergiledi.
Bu araçlardan biri de KissanAI. Süleyman, MeiTY sekreteri S Krishnan ile bu konuda konuşmak üzere bir sohbet gerçekleştirdi. KissanAI'nin hükümetin uzak ve kırsal bölgelerdeki insanlara ulaşmasına yardımcı olduğunu ve çiftçilerin daha iyi verim elde etmelerine yardımcı olmak için onlara gerçek zamanlı veriler sağladığını tartıştılar.

Süleyman ayrıca Microsoft'un üzerinde çalıştığı ve yakında piyasaya sürülebilecek bazı özellikleri de sergiledi. Bunlardan biri Copilot Vision olarak adlandırılıyor. Bu, gerçek zamanlı öneriler sunmak için kullanıcının dijital bir ekranda gördüğü her şeyi izleyen sezgisel bir yapay zeka modelidir. Demo sırasında Copilot, kullanıcı internette gezinirken mobilya ve giyim tarzları hakkında önerilerde bulunuyordu. Tüm bunlar gerçek zamanlı olarak gerçekleşiyordu. Bu özellik piyasaya sürüldüğünde, kullanıcılara gerçek zamanlı web araması ve önerileri konusunda yardımcı olabilir.
Her ne kadar bu tür araçlarda gizlilik her zaman bir endişe kaynağı olsa da, Microsoft kısa bir süre önce Recall adlı, kullanıcının bilgisayarında yaptığı her şeyi tamamen görebilen ve kaydedebilen bir aracı dünyaya gösterdiğinde bu sorunla karşılaştı. Recall'ın arkasındaki fikir, yapay zekanın her şeyi bilmesini sağlamak ve böylece kullanıcıların bilgiyi aramak ve düzenlemek için yapay zekayı kullanabilmesini sağlamaktı. Ancak gelen tepkiler üzerine Microsoft geri adım attı ve lansmanı erteledi.