Yapay Zeka
Tuesday, October 22, 2024
Meta, bu yılın başlarında Meta AI'yi WhatsApp'a tanıttıktan sonra, mesajlaşma uygulamasını daha kullanıcı dostu hale getirmek için çalışmaya devam ediyor. MetaAI'nin uygulamadan kişisel asistan direktörü olarak kullanılmasından başlayarak Hintçe olarak da kullanılabilir hale getirilmesine kadar tüm özellikler, kullanıcıların WhatsApp ile daha kolay iletişim kurmasına yardımcı oldu. Ve şimdi, WABeta'ya göre, sohbet belleği adı verilen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kişisel asistanı daha iyi kişiselleştirmek için MetaAI'ye iletilen tüm gerekli bilgileri kaydetmeyi amaçlıyor. Örneğin, sohbet asistanı vegan olduğunuzu bilirse, buna göre tarifler paylaşacaktır. Ancak bu, sınırlar gerektiren bir özellik de olabilir.
WhatsApp, Meta AI'nin daha önce chatbot ile paylaşılan belirli ayrıntıları otomatik olarak hatırlamasına olanak tanıyan ve gelecekteki bir güncellemede yayınlanacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Meta AI'nin tercihleri hakkında tuttuğu bilgilere dayanarak kullanıcılara daha alakalı ve özel yanıtlar sunmayı amaçlıyor. Yapay zeka, veganlık gibi beslenme tercihleri, doğum günleri ve resmi bir konuşma tonu gibi bireysel tercihler de dahil olmak üzere çeşitli kişisel ayrıntıları hatırlayabilecek. Ayrıca, favori kitaplar ve belgesellere ve podcast'lere düşkünlük de dahil olmak üzere alerjileri ve ilgi alanlarını takip edebilir.
Bu hafıza özelliği, Meta AI etkileşimlerinin kişiselleştirilmesini büyük ölçüde iyileştirmek için tasarlanmıştır. Meta AI, bu tür bilgileri saklayarak, kullanıcının tercihlerine ve yaşam tarzına daha iyi uyan öneriler, tavsiyeler ve yanıtlar sağlayabilir. Örneğin, bir kullanıcı yemek önerileri talep ederse, Meta AI kullanıcının daha önce sevmediğini veya alerjisi olduğunu belirttiği yemekleri önermekten kaçınacaktır. Bu derece kişiselleştirme, daha doğal ve ilgi çekici bir etkileşimi teşvik ederek Meta AI'nin daha çok kişisel bir asistan gibi çalışmasını sağlar.
Rapora göre, kullanıcılar Meta AI'nin hatırladıkları üzerinde tam kontrole sahip olacak ve istedikleri zaman belirli bilgileri güncelleyebilecek veya silebilecekler.
Daha önce de birkaç şirket buna benzer “hafıza” özelliğini kullanmıştı. Microsoft, kullanıcının kişisel alanını engellediği için sürekli eleştirilen Recall adlı bir özellik yarattı. Benzer şekilde Google, Recall'ın daha hafif ve mantıklı bir versiyonu olan Pixel ekran görüntülerini yayınladı. Pixel ekran görüntüsü ile şirket yalnızca ekran görüntülerinin kaydedilmesine izin verdi. Bu sayede kullanıcı hangi detayların kaydedileceği konusunda söz sahibi oluyor. Şu anda WABeta raporunun da kullanıcıların istediklerini kaydetme gücüne sahip olacağını belirtmesi dikkat çekici. Ancak buna ancak özellik yayınlandıktan sonra tanık olunacak.