Yapay Zeka
Tuesday, July 30, 2024
Meta Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yapay zeka stüdyosunu ABD'deki tüm içerik üreticilerine sunarak kişiselleştirilmiş yapay zeka destekli sohbet robotları oluşturmalarına olanak sağlayacağını duyurdu.
Şirket AI Studio'yu ilk kez geçen yıl duyurmuş ve bu yılın Haziran ayında belirli içerik oluşturucularla test etmeye başlamıştı. Meta bu aracı, bir sohbet robotu oluşturmak için kendi istemlerini veya önerilen şablonları kullanabilen tüm içerik oluşturucuların kullanımına sunuyor.
Kullanıcılar botu altyazı oluşturmak, gönderi biçimlendirmek veya mem oluşturmak için oluşturabilir. Sohbet botunu sadece kendiniz için kullanabilir veya herhangi biriyle paylaşabilirsiniz. Bu sohbet botları Instagram, Messenger, WhatsApp ve web dahil olmak üzere Meta mülklerinde çalışıyor.
Meta, AI Studio'nun hayran etkileşimi için kendilerinin chatbot versiyonlarını oluşturmak isteyen içerik oluşturucular için de yararlı olduğunu düşünüyor. İçerik oluşturucular, sohbet robotunun kaçınmasını istedikleri konuları ve bağlantıları kontrol edebiliyor. Ayrıca, otomatik yanıtları kapatabilir ve yapay zekalarının kime yanıt vereceğini kontrol edebilirler.
“Instagram içerik oluşturucuları, yaygın DM sorularını ve hikaye yanıtlarını hızla yanıtlayabilecek bir yapay zekayı kendilerinin bir uzantısı olarak kurabilirler. İster kendileri hakkında gerçekleri paylaşıyor ister favori markalarına ve geçmiş videolarına bağlantı veriyor olsunlar, içerik oluşturucu yapay zekaları içerik oluşturucuların daha fazla kişiye ulaşmasına ve hayranların daha hızlı yanıt almasına yardımcı olabilir” dedi.
Mark Zuckberg son birkaç ay içinde bu kullanım durumundan birçok kez bahsetti. Yaratıcıların bu yapay zeka avatarlarının, topluma erişim konusundaki “iş hedeflerine” ulaşmalarına yardımcı olabileceğini düşünüyor.
Zuckerberg geçen hafta internet fenomeni Rowan Cheungan'a verdiği bir röportajda “Bence her yaratıcının sosyal medyadan tüm bilgilerini alabileceği ve bu sistemleri değerlerini, hedeflerini ve yapmaya çalıştıklarını yansıtacak şekilde eğitebileceği ve daha sonra insanların bununla etkileşime girebileceği büyük bir kilitlenme olacak” dedi.